Lokacija

Tražilica

Sponzori i prijatelji

 

sixt logo
 
hof web

 

 

 

 

Jafra

 

 

Pojasevi

Klupsko polaganje,  prosinac 2013

1459671 740283716000254 1433392475 n539783 740284322666860 86189564 n 1525518 740284012666891 1512397609 n960251 740283302666962 750125349 n  

Dana 19.12.2013.godine u dvorani ST Kwan održano je polaganje za pojaseve i testiranje kondicijske i fizičke spreme kandidata ŠRJ Uragan.
Ispred stručne komisije koju je prevodio glavni trener Hrvoje Znaor (4. DAN) sa pomoćnim trenerom Danijelom Bradarićem (1. DAN), slijedeći kandidati položili su za nove pojaseve u klubu:
-2.KYU (napredni) - Ivan Vjeko Tomić
-5. KYU (osnovni žuti) - David Glodić
-6.i 7. KYU (bijelo-žuti) - Ivan Guć
-8. i 7. KYU (napredni bijeli) - Vedran Rakić, Damir Erceg, Goran Vidović

Polaganju nazočan Veljko Pajičić ali zbog ozljede zadobivene na natjecanju u Njemačkoj prošli mjesec nije pristupio za polaganje učeničkog pojasa.
Opravdano odsutan Duje Ljubić koji će polaganju pristupiti naknadno.
Kandidat koji je pokazao najbolje tehnike i ujedno najbolji polaznik na polaganju bio je Ivan Vjeko Tomić koji je dobio posebno priznanje odnosno diplomu.
U nedjelju 22.12.2013.g. na tradicionalnoj Adventskoj večeri biti će proglašeni najbolji članovi ŠRJ Uragan koji će tom prilikom dobiti prigodne nagrade.

 
POLAGANJE 16.12.2010

 

Na kraju 2010. godine, točnije 16.12.2010.g. održano je polaganje članova JJK Uragan u prostorijama ST Kwana. Tom prilikom Pavo Hazdovac je promoviran u 1.DAN (položio u komisiji Tsyukhtinski-Znaor) koji je tako potvrdio svoj odličan dugogodišnji rad i zalaganje te stekao službenu titulu sensei odnosno trener-asistent.
Za pojaseve su položili:
1.DAN (crni pojas) - Pavo Hazdovac
1.KYU, basic (smeđi pojas) - Marko Perutović (asistent)
2.KYU, basic (plavi pojas) - Ines Šilović
3.KYU, basic (zeleni pojas) - Mateo Perak, Tomislav Guć
4.KYU, napredni (narančasti pojas) - Dominik Živaljić
5.KYU, basic (žuti pojas) - Vinko Miše
8. i 7.KYU - Ante Boban, Eugen Tonković i Luka Jurjević
 
Najboljom na polaganju proglašena je Ines Šilović.
Za osobiti doprinos u razvoju jujitsu športa i vještine veliko priznanje u ime kluba dobio je gospodin Evelin Tonković koji je stekao zvanje majstora 1.DAN (počasno) i postao član Jujitsu Cro Teama.

 

POLAGANJE 26.6.2010

Detalj s   polaganjaDana 26.06.2010.godine u prostorijama ST Kwana održano je polaganje za pojaseve, prvo u ovoj kalendarskoj godini. Ovog puta polaganje je imalo posebnu draž i značajnost jer po prvi puta u povijesti kluba, nakon nekoliko mjeseci treniranja za svoj prvi pojas, polaganju je pristupio 8-godišnji Duje Ančić i time postao najmlađi član nakon Salvatore Colecchia, koji je pak na svom prvom polaganju imao ipak 12 godina.
Polaganju su pristupili i položili slijedeći kandidati:
- 8. i 7.KYU: Duje Ančić i Dunja Duranović
- 5.KY (žuti pojas-b): Marko Ančić, Silvio Rogošić, Antonio Ljušanin
- 4.KYU (narančasti-b): Sonja Kuštre, Dominik Živaljić
- 3.KYU (zeleni-b): Ines Šilović

Najboljim na polaganju je proglašen Dominik Živaljić.

Čestitke svima koji su položili!
 

POLAGANJE 19. 12. 2009

U prostorijama ST Kwan-a dana 19.12.2009.godine u 10,00 sati je održano drugo ovogodišnje polaganje za pojaseve gdje je dosada nazočilo najviše kandidata za polaganje otkad je klub osnovanDetalj s   polaganja.

Za 8.,7. i 6. KYU položio je Marko Ančić.

Za 5.KYU (osnovni žuti pojas) položili su:
- Sonja Kuštre
- Ivan Maleš
- Dominik Živaljić
- Bruno Kuštre

Za 4.KYU (osnovni narančasti pojas) položili su:
- Mario Matković
- Mateo Perak

Za 4.KYU (napredni narančasti pojas) položili su:
- Ines Šilović
- Tomislav Guć

Za 2.KYU (napredni plavi pojas) položili su:
- Marko Perutović
- Ivan Sumić

Kandidati koji nisu položili ovom prilikom imati će priliku za popravno polaganje početkom 2010.godine.

 

POLAGANJE 22. 6. 2009

Dana 21.06.2009.godine u prostorijama ŠRJ Uragan održano je prvo polaganje ove godine gdje su slijedeći kadnidati polozili za pojaseve:
Detalj s  polaganja
za 6.KYU su polozili:
Bruno Kuštre
Sonja Kuštre
Ivan Maleš
Marko Goreta
Marin Šipić
Petar Matković

za 5. KYU (osnovni žuti) su položili:
Marijo Matković
Mateo Perak

za 4.KYU (osnovni narančasti) su položili:
Ines Šilović
Tomislav Guć

za 3.KYU (osnovni zeleni) je položio:
Ivan Tomić

za 2.KYU (osnovni plavi) su položili:
Ivan Sumić
Marko Perutović

 

POLOŽENI POJASEVI (15.12.2008.godine)

Dana 15.12.2008.godine u prostorijama «ST Kwana» održano je drugo ovogodišnje polaganje članova ŠRJ Uragan, tako da je na polaganju dosada bio nazočan najveći broj kandidata otkada ovaj klub djeluje i postoji.
Praktički, već prvi trening nakon odradenog turnira u Sarajevu bio je početak temeljitih i dobro odradenih priprema za polaganje, gdje su članovi Uragana skoro svakodnevno radili na usavršavanju svih tehničkih zadataka koji su ih čekali.
Svakako raduje činjenica da jednakim žarom učenici naše Škole prilaze polaganjima i pokazuju zavidan nivo znanja i stalno napredovanje u poznavanju i prihvačanju jujitsua kao vještine ali isto tako i vrhunske sportske borbe i još bolje rezultate-što znaći bavljenje jujitsuom i kao športom.
Ipak treba imati na umu da je baza naše Škole treniranje i usavršavanje postulata japanskog tradicionalnog jujitsua.

Članovi kluba koji su položili za pojaseve su:

8. i 7.KYU:
- Mario Matković

8.,7. i 6.KYU:
- Mateo Perak
- Ivica Božinović
- Marko Škare
- Dominik Živaljić
- Marin Loncar

5.KYU (žuti pojas, osnovni-basic program):
- Ines Šilović
- Teuta Dundov
- Tomislav Guć
- Salvatore Colecchi Pio

4.KYU (narancasti pojas, osnovni-basic program):
- Ivan Grubišić
- Branimir Juričev Grginov
- Marko Perutović
- Toni Tadin
- Ivan Vjeko Tomić

U 1.KYU (osnovni basic program, stupanj prije majstorskog kandidata) promaknut je Pavo Hazdovac zbog prikazanih tehničkih elemenata, vrhunskih športskih medunarodnih rezultata te zbog osobitih zasluga u promicanju imena kluba.

ČLANOVI KLUBA KOJI SU POLOŽILI ZA POJASEVE

Prvo veliko polaganje je bilo tijekom svibnja/lipnja 2005.godine te 03.prosinca 2005.godine kojom prilikom su položili za pojaseve, 6.KYU: Ante Caktaš, Marin Jovanović, Marko Zelić, Zdeslav Mišurac, Leo Wilhem, Frane Jukić, Tade Radobolja; 5.KYU (ŽUTI POJAS): Ivan Sumić, Ivan Jovanović i Božidar Kalinić; 4.KYU (NARANČASTI POJAS): Pave Hazdovac, Marin Jovanović.
Treće polaganje je bilo 14.12.2006.godine kojom prilikom su za 8.KYU položili:
Kajo Kljaković-Gašpić, Marko Šušnjar, Marko Koljanin, Slobodan Božinović, Nikica Čajavec, Tomislav Čajavec; za 7.KYU: Tonći Prodan; za 5.KYU (ŽUTI POJAS): Zdeslav MIšurac; za 4.KYU (NARANČASTI POJAS): Ivan Sumić.

Dana 26.06. 2008.godine u Splitu, u prostorijama dvorane ST Kwan, održano je polaganje za pojaseve članova kluba Uragan kojom prilikom su slijedeći članovi kluba položili za slijedeće pojaseve:

8. i 7.KYU (osnovni bijeli) položili su:
- Salvatore Colecchi Pio
- Mihovil Grubišić
- Ines Šilović
- Edi Jurić
- Lea Vukušić

8.,7. i 6. KYU (napredni bijeli) položili su:
- Teuta Dundov
- Tomislav Guć

5. KYU (osnovni žuti) položili su:
- Marko Koljanin
- Toni Tadin

5. KYU (napredni žuti) položili su:
- Ivan Grubišić
- Marko Perutović
- Ivan Vjeko Tomić

- Branimir Juričev Grginov

 

POLOŽENI POJASEVI NA EUROPSKIM BUDO IGRAMA 2007.

Tijekom Europskih Budo Igara odnosno International Summer Budo Campa 2007. koji je održan u Splitu od 22. do 27.08.2007. godine, a kojeg je vodio veliki majstor borilačkih vjestina, Šveđanin Peter Rosendahl (Jujitsu 6.DAN, Judo 5.DAN, Teakwondo 4 DAN, karate 4.DAN) skupa sa Južnokorejancem Jeong-Seong Kimom (Kumdo Haedong 10.DAN), osim zanimljivih ali nadasve atraktivnih treninga iz široke lepeze borilačkih vještina, odražano je internacionalno polaganje za pojaseve ispred međunarodne stručne komisije na čijem čelu je bio Peter Rosendahl, i tom prigodom su položili i promaknuti (izuzev sportaša iz ostalih država) članovi JJK Uragan odnosno Jujitsu Cro teama: Hrvoje Znaor u 3.DAN Ni Ten Ichi Ryu Ju Jutsu, Pave Hazdovac i Ivan Sumić u 2.KYU (ujedno najveći učenički nositelji zvanja), Zdeslav Mišurac u 4.KYU te Leo Wilhelm u 5. odnosno 4. KYU.
Posebno priznanje za odrađeni seminar dobili su svi sudionici kampa, a od članova JJK Uragan posebnu nagradu European Budo Councila i Martial Arts International Federations dobili su Ivan Grubišić (za osobiti trud, zalaganje i odnos prema treninzima), Leo Wilhelm (za prikazanu izvrsnu tehničku prezentaciju prilikom polaganja) te Hrvoje Znaor (za osobiti doprinos razvoju vještine jujitsua te za odlično odrađene tehničke zahtjeve prilikom polaganja za 3.DAN).
Na protokolarnom dijelu, tijekom VIP večere u subotu 25.08.2007.godine u konobi "Podion" prigodno su uručena posebna priznanja i zahvale prijateljima Jujitsu Cro Teama i svima onima koji su pomogli u organizaciji Europskih Budo Igara i International Summer Budo Campa.
Kao što je poznato, promotor ovogodišnjih Igara bio je svjetski boksački prvak Stipe Drviš, a VIP večeri osobitu pozornost izazvao je posebni i specijalni gost, najveći hrvatski ultimate fight borac, osvajač prvog K-1 turnira u Japanu - Branko Cikatić koji je došao u društvu svog trenera, velikog majstora borilačkih vještina Petra Mijića.
Također, zahvalu i priznanje u potpori i organizaciji Europskih Budo Igara u ime ministra Dragana Primorca, primio je njegov pomoćnik gosp. Željko Klarić.
Istom prigodom, u ime EBC-a i MAIF-a najveće priznanje "Nagradu Časti" dobili su Branko Cikatić i ministar Dragan Primorac zbog osobitih športskih ostvarenja i promicanja borilačkih vještina.
Naravno, sve ovo bi bilo neizvedivo organizirati i napraviti da nije bilo prijatelja i dobrih ljudi koji su prepoznali vrijednost i kvalitetu ovakvih događanja.
Posebno priznanje i nagrada otišla je u ruke gosp. Ive Kovačevića, direktora firme "Elektor-ing" � Sinj koji je nesebičnom pomoći umnogome olakšao organizaciju ovog događaja kao i izvršnog direktora Jujitsu Cro Teama gosp. Damira Čarge, čiji je doprinos također golem.
Također priznanja i zahvale dobili su Stipe Mađor i firma "Mađor Company", Siniša Đurđević u ime tvrtke "Audax", Marijo Patrlj (Jujitsu Cro Team) te Ivan Novak, tehnički direktor Jujitsu Cro Teama za tehničku podršku i logistiku.